top of page

Kingdom of God Ministries International Vistors

Public·74 Vistors

((SHIKONI DREJTPËRDREJT!)) Shqipëria Polonia drejtpërdrejt live 10 shtator 2023

27 mar 2023 — Këtu në Poland vs Albania rezultatin e drejtpërdrejtë mund të gjeni të gjitha Poland vs Albania rezultatet e mëparshme të renditura sipas ...

[TV***] Polonia Shqipëria drejtpërdrejt 27 mars 2023 Kom 27 mar 2023 — Eurovision 2022: Renditja e performancave në finale dhe si ta[[Online###]**] Polonia Shqipëria drejtpërdrejt live 27 mars[SPORT TV>>>>]

ATSH: Sa i përket integrimit evropian, mendoni se Shqipëria meriton hapjen e negociatave? Ambasadori Bachura: Polonia ka qenë gjithmonë një mbështetëse e vendosur e të gjitha vendeve që duan të integrohen në institucionet euroatlantike dhe që i plotësojnë kërkesat. Në të vërtetë, kjo është një ndër shtyllat e politikës sonë të jashtme që nga përmbysja e komunizmit në 1989-n. Kur kryeministri polak erdhi në Shqipëri në dhjetor 2016, pas miratimit të reformës së drejtësisë në korrik të atij viti, kryeministri tha se Shqipëria duhet t’i hapte negociatat.

Polonia i përgjigjet Bjellorusisë: Ndaloni provokimet në kufi 12 gush 2023 — Ndaloni provokimet në kufi, lironi Andrzej Poczobut dhe të burgosurit e tjerë nga burgjet bjelloruse". Shqipëria i bashkohet

Polonia mbështet hapjen e negociatave/ Ambasadori Bachura për ATSH-në: Shqipëria e meritonte që në 2016 - ATSH -TIRANË, 28 janar /ATSH-Gjergji Mima/ -Marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe Polonisë kanë njohur rritje në aspektin politik, ekonomik, dhe atë kulturor. Ambasadori i Polonisë në Shqipëri, Karol Bachura deklaroi në një intervistë për Agjencinë Telegrafike Shqiptare se sot, Polonia është një nga shtetet që sheh në Shqipëri një potencial të madh turistik, teksa numri i turistëve polakë që pushuan në Shqipëri në vitin 2018, arriti shifrën rekord në mbi 150 mijë turistë. Ai theksoi se “ky numër pritet të rritet pasi linja kombëtare polake e fluturimeve do të vendosë një linjë direkte Varshavë-Tiranë dhe anasjelltas duke filluar nga qershori i këtij viti”.

[[transmetim i drejtpërdrejtë<<]] Kosova Zvicra 2022 9 shtat 3 orë më parë — Kosova U21 mposhtet nga Polonia 08/09/23 @ 22:10 AMIR RRAHMANI “Kemi (TRANSMETIM I DREJTPËRDREJTË-) Kosova Zvicra drejtpërdrejt live

Kjo do të bëjë të mundur që turistët polakë të vijnë drejtpërdrejtë në Tiranë, për vetëm 90 minuta. Pra, do të jetë shumë më e lehtë. Së dyti, ajo që di nga operatorët turistikë. Përpara tërmetit ata rritën numrin e fluturimeve çarter. Por, pas tërmetit ata nuk e kanë ndryshuar këtë. Këta operatorë turistikë kërkojnë të rrisin kohën e qëndrimit të turistëve polakë në Shqipëri. Dhe kjo jo vetëm gjatë sezonit veror, por që nga prilli deri në fund të tetorit. Nëse qeveria shqiptare do të investonte më shumë në zonat malore, atëherë do të kishte turizëm gjatë gjithë vitit. Unë personalisht mendoj që turistët polakë të jenë numri një. Kjo sepse vendet përpara Polonisë në përgjithësi kanë një prani të madhe të diasporës shqiptare.

Nuk i kam akoma te dhënat për vitin e kaluar, por mendoj se do te jenë 135 mijë. Por këtë vit, ne shpresojmë të kemi një numër më të madh se 150 mijë. Përse? Së pari, linja kombëtare polake e fluturimeve do të vendosë një linjë direkte Varshavë-Tiranë dhe anasjelltas duke filluar nga qershori i këtij viti.

Në Ballkan, është e vështirë të jesh vegjetarian, por jo në Shqipëri. Kjo sepse këtu gjeta shumë pjata që do të më mungojnë edhe në vendin tim, zarzavate, fruta dhe shoqëri. Këtë e kanë vetë njerëzit dhe është një ndër thesaret që keni. Mos e humbisni. ATSH: Z. Ambasador sa i përket aktiviteteve kulturore të Polonisë në Shqipëri, çfarë mund të na thoni? Ambasadori Bachura: Desha të thosha që ne kemi dhe shume aktivitete kulturore.

ATSH: Sa i përket marrëdhënieve midis dy vendeve tona, si i vlerësoni ato? Ambasadori Bachura: Marrëdhëniet mes dy vendeve po zgjerohen dukshëm. Zyrtarisht, ne kemi mbi 80 vite marrëdhënie diplomatike. Këto marrëdhënie i vendosëm në 1937-n. Por, nga pikëpamja historike, marrëdhëniet tona datojnë që në shekullin XV. Në 1446, Oborri Polako-Hungarez njohu Gjergj Kastriot Skënderbeun si një partner diplomatik.

Por, këtë gjë nuk mund ta merrni vesh nëse nuk do të investoni. Mundësitë shqiptare janë këtu dhe unë shpresoj se do të ketë vërshim më i madh i investitorëve polakë. Ne jemi të pranishëm në Shqipëri. Këtu është kompania kozmetike polake. Ne raftet e dyqaneve ka plot produkte kozmetike polake. Shumë pajisje shtëpiake që shqiptarët i blejnë nën logot e njohura ndërkombëtare janë prodhuar në Poloni.

Çiltërsia, miqësia, ngrohtësia janë gjëra shembullore. Unë mendoj se Shqipëria, pas vendit, është një ndër destinacionet më të mira turistike. ATSH: Çfarë ju bëri përshtypje më shumë? Ambasadori Bachura: Gjithçka më ka bërë përshtypje. Dhe sa herë që shkoj në një vend magjepsem më shumë dhe zbuloj gjëra që nuk i dija. Kjo është një nga asetet që keni. Në Shqipëri, turisti gjen edhe aventurën. Shqipëria ka qenë vend i mbyllur për shumë dekada gjatë epokës komuniste dhe për këtë arsye duhet të rizbulohet. Është e bukur, e natyrshme dhe njerëzit janë shumë miqësorë. ATSH: Po në lidhje me kuzhinën tonë tradicionale? A ju pëlqen? Ambasadori Bachura: Unë jam vegjetarian.

Dëshiroj t’u uroj të gjithë shikuesve “Gëzuar Vitin e Ri”. ATSH: Tërmeti i 26 nëntorit ishte një nga ngjarjet që tronditi vendin. A mund të na tregoni ndjenjat tuaja pas kësaj ngjarje? Ambasadori Bachura: Tërmeti ishte një ngjarje tronditëse po të marrim parasysh numrin e madh të viktimave. Dhe në atë kohë, të gjithë ne u ndjemë shqiptarë. Dhe natyrisht, solidaritati mes kombeve për të ndihmuar Shqipërinë si dhe solidariteti ndërmjet vetë shqiptarëve ishte vërtet diçka shembullore. ATSH: Mund të na thoni si e përjetuat ju personalisht atë natë? Ambasadori Bachura: Polonia është një vend ku nuk bien tërmete.

Më pas, vijuan marrëveshjet me dhomat e tregtisë. Çdo vit, të dy vendet zhvillojnë një takim, në Poloni apo në Shqipëri. Vitin e kaluar, në Poloni u zhvillua takimi i tretë gjatë samitit të Potsdamit me Ballkanin Perëndimor. Prandaj, kam shpresë. Sasia e shkëmbimeve gjatë viteve të kaluara është zgjeruar shumë. Në 2016, ne kishim një xhiro prej 50 milionë eurosh. Ndërsa, në 2018-n kishim rreth 75 milionë euro xhiro. Nuk i kam akoma të dhënat për vitin e kaluar. Por, mendoj se ekziston mundësia për të pasur shkëmbime me tre shifra.

Në fakt, ne jemi prodhuesit më të mëdhenj të pajisjeve shtëpiake në kontinent. Po kështu edhe me mobiliet. Ne shohim se shumë nga mobiliet e importuara nga vende te tjera, në fakt janë prodhuar në Poloni. Po kështu, pjesa më e madhe e ekraneve të televizorëve janë bërë në vendin tim. Pra, mund të keni produkte polake dhe nuk e dini. ATSH: Turistët polakë kanë qenë një nga më të shumtë në bregdetin shqiptar, veçanërisht në Durrës, mendoni se numri i tyre do të rritet në të ardhmen? Ambasadori Bachura: Po, numri i turistëve do të rritet. Në 2018, ne arritëm një rekord me mbi 150 mijë turistë.

Polonia, fortesa e Europës 9 pri 2022 — Edhe pse pa lidhje të drejtpërdrejtë tokësore, teknikisht, Polonia ndan një kufi me Rusinë për shkak se kufizohet me eksklavën ruse

[SOT###] Kosova Zvicra drejtpërdrejt falas 09.09.2023 Futbol 11 orë më parë — Polonia U21 Kosova U21 17 orë më parë — [[TV]] Republika Çeke Shqipëria drejtpërdrejt falas 7 shtato((HD live##)) Kosova Rumania

Ndërsa Polonia ka një prani simbolike shqiptare dhe pjesa më e madhe e turistëve që vijnë në Shqipëri janë polakë. Dhe pjesa më e madhe e tyre kthehen përsëri. Kam takuar turistë të cilët kane ardhur në Shqipëri për dy, tre, katër, pesë herë. Dhe ata vijnë të shoqëruar me miq të rinj, sjellin vizitorë të rinj dhe mendoj se kjo është marrëdhënia më e mirë me publikun për të pasur turizëm. ATSH: A keni udhëtuar nëpër Shqipëri? Ambasadori Bachura: Edhe vetë kam udhëtuar pak nëpër Shqipëri dhe mendoj se si malet ashtu edhe bregdeti janë shumë të bukur. Por, gjëja më e mirë është sjellja e njerëzve ndaj turistëve.

“Në Shqipëri ka potencial. Ka potencial ne fushën e bujqësisë, në sektorin e turizmit, si dhe në sektorin e mobilieve, infrastrukturës. Pra, ka shumë mundësi që ta bëjnë biznesin polak më të interesuar në këtë rajon”, theksoi ai. Dy vendet tona kanë një histori të gjatë së bashku, e cila daton që prej shekullit XV, kur në 1446, Oborri Polako-Hungarez njohu Gjergj Kastriot Skënderbeun si një partner diplomatik. Intervista e plotë me Ambasadorin e Republikës së Polonisë, në Shqipëri Karol Bachura: ATSH: Z. Ambasador është kënaqësi t’ju kemi këtu Ambasadori Bachura: Është kënaqësi, veçanërisht me Agjencinë Telegrafike Shqiptare, me të cilën agjencia polake e lajmeve nënshkroi vitin e kaluar një marrëveshje bashkëpunimi.

Kreu | Radio Televizioni Shqiptar Futboll/ Shqipëri-Poloni, historia favorizon polakët. Shqipëria dhe Polonia kanë një histori 53-vjeçare takimesh midis tyre, me Poloninë dukshëm

Maqedonia e Veriut do të bëhet shpejt një anëtare tjetër e NATO-s. Dhe ne shpresojmë që kjo do të pasohet nga zgjerimi i BE-së sepse kjo gjë është në interesin tonë. ATSH: Sa i përket reformës në drejtësi në Shqipëri, si e shihni përparimin e saj, a mendoni se do të ketë sukses? Ambasadori Bachura: Reforma në Drejtësi është nëna e të gjitha reformave. Është një proces shumë revolucionar. Ka nevojë për rregullime, por është në rrugën drejt suksesit. Kohët e fundit kemi parë krijimin e disa organeve të drejtësisë. Kemi parë rezultatet e procesit të Vettingut. Ka kritikë që thonë se organet kryesore të drejtësisë nuk funksionojnë.

Prandaj, unë i konsideroj marrëdhëniet tona si shekullore. ATSH: Ku mendoni se duhet të përmirësohen? Ambasadori Bachura: Në çdo fushë ka vend për përmirësim. Por, fusha ku unë po kërkoj një përmirësim është ajo ekonomike. Në 2016, gjatë vizitës së kryeministrit tonë në Shqipëri, së pari u krijua Forumi i Biznesit polako-shqiptar. Kryeministri shoqërohej nga përfaqësues të institucioneve ekonomike dhe qarqeve të biznesit. Kështu, ne zhvilluam takimet e para.

Albania vs Poland Drejtëpërdrejt Albania vs Poland live fillon në 10/09/2023 në kohën 18:45 utc në UEFA European Championship. Aktualisht, Albania Rank -, ndërsa Poland mbajnë pozicionin

[[[transmetim**]!!!!]] Kosova Zvicra drejtpërdrejt falas 9 s | home 12 orë më parë — Ai që Zalla: Shqipëria shkon në Europian! [[tv drejtpërdrejt***]] Kosova Zvicra shiko live 9 shtator 2023 5 orë më parë —

About

Welcome to the New Members and Vistors group! You can connec...

Vistors

• David Navarro
    David Navarro
  • qiqi77246
  • khoa nguyen
    khoa nguyen
  • Ra He
    Ra He
  • satterbiswas2022
    satterbiswas2022
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page