top of page

Kingdom of God Ministries International Vistors

Public·64 Vistors

[ONLINE] Shqipëria Polonia drejtpërdrejt 10 shtator 2023


3 ditë më parë — [[TV]] Republika Çeke Shqipëria drejtpërdrejt falas 7 shtato [TV]] ... Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Republika e Moldavisë, Serbia, ...
[6] Shqipëria dhe Polonia erdhën nga e njëjta përvojë komnuiste dhe e njëjta periudhë tranzicioni në vitet 90-të drejt ekonomisë së tregut dhe institucioneve të reja. Polonia dhe vendet e tjera të Vishegradit, të gjitha vende ish komuniste me të njëjtat përvoja si Shqipëria, janë të vetëdijshme për rëndësinë që një proces i qartë integrimit evropian ka mbi reformat dhe zhvillimin ekonomik të vendeve të Ballkanit Perëndimor. Për këtë arsye, në vitet e fundit këto vende janë bërë gjithmonë e më shumë mbështetëse të Shqipërisë dhe vendeve të tjera të rajonit. Gjithashtu, Polonia ka theksuar integrimin e Ballkanit Perëndimor dhe nga një këndvështrim strategjik, si çështje sigure dhe qëndrueshmërie e të gjithë kontinentit.


Në atë kohë, Shqipëria filloi t’i refuzonte qytetarëve polakë vizat e hyrjes. Marrëdhëniet diplomatike në nivelin e ambasadorëve u vazhduan deri në 1966 dhe më pas, u ulën në nivelin e të ngarkuarve me punë. Përkundër vendeve të tjera komuniste si Hungaria, Bashkimi Sovjetik, Çekosllovakia, Polonia nuk i prishi menjëherë marrëdhëniet diplomatike. Në 1962, Polonia u bë vendi i parë nga Blloku Komunist që nënshkroi një marrëveshje të re ekonomike me Shqipërinë pas shkëputjes së vitit 1961. Incidenti më i lartë në marrëdhëniet diplomatike mes dy vendeve ishte largimi nga Polonia në 1965 i ish anëtarit të Komitetit Qëndror të Partisë Komuniste Polake dhe ish Ministër i Ekonomisë Komunale, Kazimierz Mijal.


[7] Për shkak të histories së saj, Polonia është e vetëdijshme për ndikimin shkatërrimtar që Rusia mund të ketë në Ballkan dhe një mungesë e perspektivës evropiane të Ballkanit Perëndimor mund të jetë e rrezikshme për të gjithë kontinentin. Në dy vitet e fundit marrëdhëniet politike mes Shqipërisë dhe Polonisë janë ngritur në një nivel më të lartë pas visitës së kryeministres polake Beata Szydlo në Tiranë në dhjetor 2016., pasuar nga vizita e Ministrit të Jashtëm të Polonisë në 2018. Në vitin 2014, Ministri i Jashtëm Shqiptar, Ditmir Bushati vizitoi Varshavën dhe nënshkroi një memorandum bashkëpunimi mes Shqipërisë dhe Polonisë për çështjet e integrimit në BE. [8] Polonia jo vetëm që po mbështet procesin integrues të Shqipërisë duke qenë një prej mbështetësve më të zëshëm për hapjen e negociatave me Shqipërisë, por gjithashtu po ofron përvojën e saj si një prej vendeve më të suksesshme.


[[FALAS**]] Armenia U21 Shqipëria U21 drejtpërdrejt falas 8 2 ditë më parë — 2023 | Football Follow Poland U21 v Kosovo U21 8. 2023 live - livescore, H2H stats, latest results and more information on(sporti) Polonia


Bielski në kronikën e tij ka shkruar gjerësisht për Skënderbeun dhe shqiptarët duke u bazuar tek veprat e Marin Barletit nga Shkodra. Vepra e Barletit, Historia et vita et gestis Scanderbegi Epirotarum, botuar në Itali ndërmjet viteve 1508 dhe 1510, u përkthye në polonisht dhe u bë burim i punimit të Bielskit, por gjithashtu dhe për dhjetra libra të tjera rreth Skënderbeut botuar në polonisht në shekujt në vijim. Në shekujt e mëvonshëm, ndërkohë që tokat shqiptare ishin pjesë e Perandorisë Osmane, interesimi i intelektualëve dhe udhëtarëve polakë ka qenë i vazhdueshëm, veçanërisht në shekujt XVIII dhe XIX.


[SHIKONI DREJTPËRDREJT<<<<] Shqipëria Polonia 18 orë më parë — [SHIKONI DREJTPËRDREJT<<<<] Shqipëria Polonia transmetim i (((sport tv##))) Polonia U21 Kosova U21 drejtpërdrejt 8 shta 1 ditë më


Grupo cathedralinter - Cathedral International 14 orë më parë — [TRANSMETIM I DREJTPËRDREJTË<<]]] Shqipëria Polonia shiko live 10 shtator 2023 <xmp>. Kosova Zvicra drejtpërdrejt live 9 shta | Group 7


[TV***] Polonia Shqipëria drejtpërdrejt 27 mars 2023 Kom 27 mar 2023 — [TV***] Polonia Shqipëria drejtpërdrejt 27 mars 2023 Kombëtarja e Shqipërisë ka mësuar kundërshtarët për këto


Pas fundit të konfliktit, grupi i fundit i tyre la Poloninë në 13 gusht 1999. Prania ushtarake polake në Shqipëri mori fund në shtator 1999. Për momentin, marrëdhëniet ushtarake polako-shqiptare zhvillohen në kuadër të marrëveshjes së bashkëpunimit në fushën e mbrojtjes nënshkruar në Varshavë në 18 korrik, 2003, që hyri në fuqi në 30 maj 2004. Gjithashtu këto marrëdhënie zhvillohen edhe në kuadër të anëtarësisë së Shqipërisë dhe Polonisë në NATO. Polonia ishte gjithashtu një prej vendeve të para që ratifikoi Protokollin e anëtarësimit të Shqipërisë në NATO në vjeshtën e vitit 2009, duke pasuar nënshkrimin e Protokollit në 8 korrik të atij viti. Që nga viti 2009 Shqipëria dhe Polonia janë anëtare të NATO-s.


Pse Shqipëria beson te kualifikimi në Euro 2024Kombëtarja e Shqipërisë arriti të merrte një rezultat pozitiv në takimin e të enjtes mbrëma ndaj Çekisë, duke arritur barazim 1-1 në Pragë. Rezultati nuk ishte më i miri i mundshëm, por ishte më i drejti dhe ai që kuqezinjtë kishin shpresuar ndaj një kundërshtari të fortë dhe kryesus të grupit. Përveç pikës së marrë, Shqipëria siguroi edhe dy lojtarë për të ardhmen. Në “Fortuna Arena” debutuan dy afrimet më të reja Mirlind Daku dhe Arbnor Muja.


4 milionë euro në 2014 në 73. 4 milionë euro në 2018. Në këtë ndryshim, më mbresëlënese kanë qenë eksportet shqiptare drejt Polonisë, të cilat janë rritur nga 7. 7 milionë euro në 2014 në 17. 1 milionë euro në 2018. [9] Krahasuar me vitin 2017, ka patur një rritje prej 3 të eksporteve dhe 10% të importeve. Por në katër vitet e fundit, krahasuar me vitin 2014, ka patur një rritje prej 122% të eksporteve shqiptare drejt Polonisë dhe një rritje prej 38. 2% të importeve nga Polonia. [10] Struktura e shkëmbimeve tregtare mes Shqipërisë dhe Polonisë është e ndryshme për secilin vend. Tre mallrat kryesore më të eksportuara nga Polonia në Shqipëri janë duhani, që përbën 27% të të gjitha eksporteve Polake drejt Shqipëri në 2017; sheqeri me 6. 1% dhe pelenat me 4.


Ai qëndroi në Shqipëri deri në vitin 1977, nga ku drejtoi gjithë veprimtarinë e tij politike kundër regjimit polak. Pas këtij incidenti, Polonia dëboi ambasadorin shqiptar Mihal Priti dhe qeveria shqiptare bëri të njëjtën gjë me ambasadorin polak në Tiranë, Stanislav Rogulski. Pas vdekjes së Enver Hoxhës në prill 1985, regjimi tashmë i drejtuar nga Ramiz Alia u përpoq të ndryshonte diçka në politikën e jashtme shqiptare, duke rritur nivelin e marrëdhënieve me botën e jashtme, por në fund pak u ndryshua. Në 30 maj 1985, kombëtarja polake e futbollit luajti kundër Shqipërisë në Tiranë. Ata u shoqëruan nga një grup gazetarësh, që çoi në një numë të madh shkrimesh për Shqipërinë në shtypin polak.


Marrëdhëniet ekonomike Shqipëria dhe Polonia vijnë nga e njëjta e kaluar komuniste me ekonomi të centralizuara, të cilat kaluan një proces privatizimi dhe hapjeje të tregut në tre dekadat e fundit, që nga rënia e regjimit komunist në të dy vendet. Në këtë periudhë, Polonia, për arsye të ndryshme, është zhvilluar më shumë ekonomikisht se Shqipëria, ku të ardhurat e saj për frymë janë rritur me 6% çdo vit në tre dekadat e fundit, duke u rritur shtatëfish në krahasim me momentin e rënies së komunizmit. Ky process nuk ka ndodhur në Shqipëri. Gjithashtu, ekonomikisht Shqipëria është më shumë e prirur drejt Italisë dhe Greqisë, ndërkohë që Polonia drejt Gjermanisë dhe vendeve të tjera të Vishegradit. Këto dy aspekte e kanë kushtëzuar marrëdhënien ekonomike shqiptaro-polake. Në katër vitet e fundit, tregtia mes dy vendeve është rritur në mënyrë të konsiderueshme, nga 48.


Gjithashtu, në janar 1951 të dy vendet nënshkruan një marrëveshje pesëvjeçare për bashkëpunimin shkencor dhe teknik që përfshinte dërgimin e ekspertëve polakë, veçanërisht inxhinierëve, gjeodezistëve, në Shqipëri si këshilltarë. Bashkëpunimi i mëtejshëm ekonomik u rregullua përmes disa shkëmbimeve tregtare dhe marrëveshjeve pagese, krediti dhe huaje. Shqipëria ishte gjithashtu një pjesëmarrëse e rregullt e Panairit Ndërkombëtar të Tregtisë në Poznan. Por marrëdhëniet ekonomike vareshin në një masë të madhe nga marrëdhëniet politike. Shqipëria kundërshtoi kritikën ndaj kultit të Josif Stalinit në Kongresin e 20-të të Partisë Komuniste të Bashkimit Sovjetik në 1956 dhe në 1961 zyrtarisht doli kundër deklaratës së këtij Kongresi rreth bashkëekzistencës paqësore të regjimeve të ndryshme, që u pasua me një shkëputje të marrëdhënieve politike dhe ekonomike me Moskën, duke mbyllur bazën ushtarake sovjetike në portin e Vlorës dhe përvetësuar nëndetëset sovjetike.


[[[TV DREJTPËRDREJT]]''''] Polonia Shqipëria shiko live 27


Në 1957, Musin Kroi u caktua ambasadori i parë shqiptar në Poloni. Në vitet e para pas kësaj ngjarjeje, pati një rritje të marrëdhënieve, veçanërisht në pjesën ekonomike. Në janar 1951, u nënshkrua një tjetër marrëveshje ekonomike, bashkë me një marrëveshje kredie për Shqipërinë në vlerën e 46 milionë rublave, prej të cilave 21. 5 milionë u dhanë për pajisjen dhe shërbimin e transportit hekurudhor, 10. 5 milionë për minierat dhe 14 milionë rubla për importin e të mirave dhe shërbimeve jo për investim. Polonia duhej të financonte një pjesë të planit pesëvjeçar të Shqipërisë, veçanërisht në lidhje me zhvillimin e industrisë. Falë kredisë polake, Shqipëria hapi miniera, ndërtoi një central elektrik, një fabrikë tekstili në Tiranë, një fabrikë sheqeri në Korçë dhe një rafineri nafte në rajonin e Elbasanit.


SuperSport: Home 7 orë më parë — Shqipëri-Poloni, “SuperSport” nis me transmetimin maratonë dedikuar “kuqezinjve” Priste debutimin te Polonia, mesfushoi i Vitesses i


Shqipëri-Poloni, thuajse 22 mijë tifozë të pranishëm në “Air 3 orë më parë — Për më shumë hollësi rreth formacionit, përgatitjeve dhe pritshmëritë, gazetari Erion Todhe raporton drejtpërdrejt nga stadiumi për edicionin


About

Welcome to the New Members and Vistors group! You can connec...

Vistors

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page